Zomerworkshops Bretagne

Tuntunan Mulia Yoga. 19 t/m 25 augustus 2017

Tuntunan Mulia Yoga – letterlijk: "begeleiding door grote geest, de bron, of gewoon god" – brengt je recht in 'the goal of life'. Deze uit Indonesië afkomstige vorm van yoga is zeer elegant in z'n buitengewone efficiëncy en eenvoud. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is, want het is flink werken, vooral met de adem. Ze behoort ongetwijfeld tot de krachtigste yogamethodes die er bestaan en wordt uitsluitend mondeling, direct van leraar op leerling overgedragen. Tuntunan Mulia brengt 'full blessing' plus de directe begeleiding en bescherming door grote geest. TM maakt dat je succesvol wordt in 'all aspects of life'.

De methode omvat in totaal slechts 16 asana’s, welke gecombineerd met een speciale ademhalingstechniek de spirituele energie activeert en opslaat in de hersenen. Eindelijk zul je allerlei beperkende gewoontes veel gemakkelijker van je af kunnen leggen, emoties verliezen hun greep, terwijl je lichamelijk zeer vitaal wordt. Kortom, TM legt de basis voor meesterschap over je leven.

Kosten € 475,-- all in.


Yoga Retreat temidden van megalithisch Bretagne. 5 t/m 12 augustus 2017


Kunnen we in onze hectische samenleving nog innerlijke rust, vitaliteit, geluk en stralende gezondheid beleven? Een weekje gezond afstand nemen van alle drukte met yoga, dans, klanschalen, meditatie, massage, gezonde vegetarische maaltijden en bijzondere uitstapjes. Adem de stilte van de prachtige natuur te midden van krachtige aarde energie. Deze workshop onder leiding van yogadocente Marianne van de Haak (Centrum Atmar) vormt de perfecte reset om goed geankerd en opgeladen je koers te blijven vinden in een wereld op drift. Een verblijf voor jezelf en voor de planeet; vredebewustzijn inspireert tot de verwezenlijking van een harmonische wereld vol licht, vrede en liefde, waaraan we allemaal een unieke bijdrage kunnen leveren. Activeer je levenskracht, open je hart en leef vrij.

Kosten € 650,-- all in.

Binnen de sessies werkt ieder op zijn of haar eigen nivo. Yoga kent geen competitie of prestatie modus. Acceptatie van al wat is staat altijd voorop. Gezamenlijke ochtendmeditaties in het stille dal, omgeven door de schoonheid van ongerepte natuur stimuleren en verdiepen je eigen meditaties en brengen de uiteindelijke realisatie dat het leven zelf één grote meditatie kan zijn, zelfs te midden van het grootste lawaai en hectiek, een stuk dichterbij.

Novalis zei ooit dat ziekte niets anders is dan de afwezigheid van muzikaliteit. Soundhealing en het werken met klankschalen gaat dan ook in eerste instantie over afstemming op de harmoniën van de kosmos. Wie accordeert met de grote Levenswet wordt in principe niet (meer) ziek. Alles is een kwestie van ritme, resonantie en realisatie. Een uitgebreid gamma aan klankschalen en klankinstrumenten helpt om ogenblikkelijk de juiste ‘reset’ te maken op het nivo van triljoenen lichaamscellen. Heerlijk om op je rug bij een kampvuurtje onder de sterrenhemel de wonderlijke belevenis van een klankconcert te ondergaan.

‘Als de melkweg niet in mij was, hoe kon ik hem dan ooit zien en horen?’

[Kahlil Gibran]

 

‘Ruimte heeft slechts één kenmerk: geluid’.

[Sathya Sai Baba]

 

‘De Schumann-resonantie kan in of nabij steden niet meer worden gemeten vanwege de EM-vervuiling (laag-frequente electromagnetische straling) door mobiele telefoons

en mobiele netwerken, en heeft ons gedwongen metingen op zee uit te voeren”

[Dr. Wolfgang Ludwig, natuurkundige]